Hett i hyllan #179 – Smålandshistorier

Albert Engström (1869-1940) föddes i Småland, närmare bestämt i Bäckefall i Lönneberga socken. Snart flyttade familjen till Mariannelund och sedan, när Albert Engström var nio år, till det lilla stationssamhället Hult där hans far blev stationsinspektor. Jag kan tänka mig att en del av historierna i den här boken är sådana som Albert Engström minns, som har blivit berättade under hans barndom. Kanske har han broderat ut lite och ändrat för att få den effekt han ville ha.

Jag är inte särskilt intresserad av Albert Engström, men jag kommer själv från Småland och när jag tittar i den här boken verkar historierna vara ganska roliga. Den vill jag nog faktiskt läsa lite i. Där finns också illustrationer av författaren själv.

Smålandshistorier – Ur samlade berättelser av Albert Engström, Vårt hems förlag 1929.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

6 kommentarer på “Hett i hyllan #179 – Smålandshistorier

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s