Tisdagstrion – Hobbyer och fritidsintressen

Surdegsbakning är en ganska populär hobby. Trixigt, men gott bröd blir det. Den här boken, Surdeg – brödbakning med rågad passion över gränserna av Ingela Marklinder är rolig att läsa i för den som gillar rågbröd. För att lära sig baka med surdeg finns nog mer pedagogiska böcker. Men själv älskar jag rågbröd och i den här boken kunde jag läsa om surdegstraditionen i Tyskland och hur den lever vidare.

Samlaren av John Fowles är en bok som jag vill läsa, men hittills har jag inte vågat. Den ska vara otäck och den handlar om en man som samlar fjärilar och som fixerar sig vid en ung kvinna. Men jag vill läsa den och jag hoppas att jag tar mod till mig framöver. Tidigare har jag läst Illusionisten av John Fowles, en egendomlig och fascinerande historia. Samlaren är hans debutroman.

I Blödningen av Lyra Ekström Lindbäck (tidigare Lyra Koli) förekommer lajv. Själva titeln, Blödningen, hänsyftar på att för den som deltar i lajv kan den karaktär personen spelar läcka över i personens övriga liv. En bra bok som handlar om relationer och en vacklande verklighet. Blödningen har jag skrivit om här på bloggen.

Det var mina böcker på dagens tema. Om du vill veta vilka hobbyer och fritidsintressen som andra bokbloggare tar upp idag kan du gå till Ugglan & Boken.

24 kommentarer på “Tisdagstrion – Hobbyer och fritidsintressen

  1. Det är lustigt att ordet ”surdeg” idag ofta används som en beteckning på saker på jobbet eller i kommunen som inte har blivit klara utan bara ligger och surnar. Den riktiga surdegen gör ju att man får ett gott och saftigt bröd.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s