
Surdegsbakning är en ganska populär hobby. Trixigt, men gott bröd blir det. Den här boken, Surdeg – brödbakning med rågad passion över gränserna av Ingela Marklinder är rolig att läsa i för den som gillar rågbröd. För att lära sig baka med surdeg finns nog mer pedagogiska böcker. Men själv älskar jag rågbröd och i den här boken kunde jag läsa om surdegstraditionen i Tyskland och hur den lever vidare.
Samlaren av John Fowles är en bok som jag vill läsa, men hittills har jag inte vågat. Den ska vara otäck och den handlar om en man som samlar fjärilar och som fixerar sig vid en ung kvinna. Men jag vill läsa den och jag hoppas att jag tar mod till mig framöver. Tidigare har jag läst Illusionisten av John Fowles, en egendomlig och fascinerande historia. Samlaren är hans debutroman.
I Blödningen av Lyra Ekström Lindbäck (tidigare Lyra Koli) förekommer lajv. Själva titeln, Blödningen, hänsyftar på att för den som deltar i lajv kan den karaktär personen spelar läcka över i personens övriga liv. En bra bok som handlar om relationer och en vacklande verklighet. Blödningen har jag skrivit om här på bloggen.
Det var mina böcker på dagens tema. Om du vill veta vilka hobbyer och fritidsintressen som andra bokbloggare tar upp idag kan du gå till Ugglan & Boken.
Samlaren vill jag också läsa! Gott med bröd 🙂
GillaGilla
Surdegsbröd har jag länge tänkt prova att baka, men än har det inte blivit av. Det är ju så gott.
GillaGilla
Visst är det gott. Och om man gör det själv väljer man ju vad som är i.
GillaGilla
Det var olika hobbyer, maken testade surbröd, när det väl var dags så var han inte hemma, jag fick avsluta 🙂
GillaGilla
samlade på fjärilar som barn men inte så… 🙂
GillaGilla
Nä, det får vi hoppas.
GillaGilla
Men äsch då! Hoppas att det blev gott i alla fall.
GillaGilla
Lajvare är ju spännande, men jag kan inte alls relatera till dem 😁
GillaGilla
Jag förstår nog tjusningen, men skulle aldrig lajva själv.
GillaGilla
Blödningen verkar läsvärd!
GillaGilla
Ja, det är den. Jag tycker att Lyra Ekström, vad sjutton heter hon nu? Hon har skrivit under tre olika namn, är en intressant författare.
GillaGilla
Jag har skrivit upp henne
GillaGillad av 1 person
Det är lustigt att ordet ”surdeg” idag ofta används som en beteckning på saker på jobbet eller i kommunen som inte har blivit klara utan bara ligger och surnar. Den riktiga surdegen gör ju att man får ett gott och saftigt bröd.
GillaGilla
Så sant!
GillaGilla
Fowles bok tyckte jag var spännande men det är länge sen jag läste den. Surdeg – äter gärna brödet, men att baka det var inget för mig trots att jag fick deg i present.
GillaGilla
Surdegsbröd finns ju att köpa också.
GillaGilla
Samlaren läste jag för väldigt många år sedan och minns inte att det skulle vara så väldigt skrämmande. men jag var tuffare förr. Surdegsboken ska jag ta mig en titt på.
GillaGilla
Tänk om jag har varit rädd för boken i onödan.
GillaGilla
Intressanta boktips! Jag har inte läst någon utav dina böcker men jag blir lite sugen på att kolla upp samlaren också 🙂
GillaGilla
Den suger och drar allt mer, känner jag.
GillaGilla
Jag gillar dansk rågbröd men det var nog inte med i den boken.
GillaGilla
Jo det var det! Hon skrev även om danskt rågbröd.
GillaGilla
Samlaren är väl värd att läsas! Blödningen låter intressant.
GillaGilla
Många säger att den är bra. Jag måste väl komma till skott snart.
GillaGilla