Eva-Marie Liffner

Sommaren 2021 bestämde jag att Eva-Marie Liffner var en av tre författare som jag ville läsa mer av. Kanske var det lite överambitiöst att välja så många som tre. I somras var jag inte klar med någon av dem. Men nu har jag läst alla de sex romaner av Eva-Marie Liffner som finns hittills. Jag hoppas att det kommer fler eftersom det är en fröjd och en vila från en massa annan litteratur att läsa dem. Eva-Marie Liffner har sin egen nisch (om det är riktigt att säga så) inom skönlitteraturen. Hennes romaner bygger på historiska gåtor. De är ibland lite sagoaktiga och de brukar ha övernaturliga inslag. Samtidigt är hon kunnig när det gäller historien och romanerna har ett mycket fint språk. Läs gärna Eva-Marie Liffner.

Här länkar jag till mina inlägg om böckerna:
Camera
Imago
Lacrimosa
Drömmaren och sorgen
Blåst!
Vem kan segla

De andra två författarna jag ville läsa mer av var Jamaica Kincaid och Thomas Bernhard och dem fortsätter jag med och återkommer när jag känner mig nöjd.

2 kommentarer på “Eva-Marie Liffner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s