Längst bak i min läslista #31-32

Den 27 augusti 2019 kom Svälten – hungeråren som formade Sverige av Magnus Västerbro in i min läslista. Jag har tänkt läsa den alltsedan dess men det har inte blivit så. Boken handlar om missväxten under åren 1867-69, om vilka umbäranden det medförde för folket och vad det ledde till. Svälten tilldelades Augustpriset i fackboksklassen 2018. Om Västerbros böcker Pestens år och Vålnadernas historia finns inlägg på bloggen.

Stoner av John Williams har funnits i läslistan nästan lika länge. Den kom dit 28 augusti 2019. Författaren John Williams var helt okänd för mig, men jag måste ha sett positiva omdömen om boken och tänkt att jag ville läsa den. Stoner handlar om en universitetslärares liv och det var först tjugo år efter författarens död som den blev en succé. John Williams (1922-1994) var en amerikansk författare. Stoner är en av hans mest kända romaner och den publicerades ursprungligen 1965. Förutom fyra romaner har John Williams skrivit poesi och varit verksam som universitetslärare.

Svälten – hungeråren som formade Sverige av Magnus Västerbro, Bonniers 2018.

Stoner av John Williams, Natur & Kultur 2014. Översättning: Rose-Marie Nielsen.

4 kommentarer på “Längst bak i min läslista #31-32

  1. Stoner läste jag för tt antal år sdan. Vi läste den i bokkubben och hade mycket att tala om efteråt. Kommer inte riktigt ihåg hur Stoner och boken hade fångat oss men ordet sorglustig dyker upp.
    Det är lite tragiskt att förattaren inte fick uppleva bokens framgång.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s