Hetti hyllan #199 – Nora Webster

Den här boken har stått länge på bokvagnen och väntat och man kan undra varför eftersom den är lockande och är skriven av Colm Tóibín som jag hittills har läst två böcker av som jag har uppskattat mycket. Han är en flerfaldigt prisbelönt irländsk författare och åtta av hans böcker är översatta till svenska.

Nora Webster har hyllats för sitt starka kvinnoporträtt. Från omslagets baksida:
Platsen är Wexford, Irland, i slutet av sextiotalet. Nora Webster är fyrtio år och gift med Maurice, hennes stora kärlek. Livet med honom har varit både enkelt och självklart, med familjen i centrum, hans jobb som lärare och hennes roll som hemmafru. Så händer det ofattbara: Maurice insjuknar och avlider kort därefter.

Ingen situation att längta efter precis. Stor sorg och ingen egen inkomst. Men enligt baksidestexten hittar hon oanad kraft inom sig. Historier om människor som lyckas klara av sina svårigheter (om nu Nora Webster gör det, men det verkar ju så) fast de börjar i underläge brukar jag tycka om.

Nora Webster av Colm Tóibin, Norstedts 2015. Översättning: Erik Andersson.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

7 kommentarer på “Hetti hyllan #199 – Nora Webster

  1. Den står faktiskt oläst även här, men nu har jag lagt till den på långa-listan för Boktolvan nästa år. Så här långt ser det lovande ut 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s