Hett i hyllan #247 – Ring mig innan världen exploderar

Ring mig innan världen exploderar är en liten antologi med kärleksdikter. Den är uppdelad i tre avdelningar och Del III består av tomma sidor. Meningen är att man ska kunna skriva själv där. I boken finns dikter av Werner Aspenström, Barbro Lindgren, Sonja Åkesson, Bruno K Öijer med flera.

På bokens baksida kan man läsa:
Dikten vänder sig till den som söker den, skrev Harry Martinson. Att läsa dikter är inte som att läsa någonting annat. I en diktbok kan man botanisera på egen hand. Man bläddrar, läser, tills ett ord, en fras dyker upp som fångar. Den dikt som uttrycker just det man söker, talar till en. Förtrolighet mellan dig och dikten.

Ja, så kan man läsa dikter. Det är nog det naturligaste. Men onaturliga jag måste göra på ett annat sätt om dikter ska bli lästa av mig. Jag läser en diktsamling rakt igenom, men bara en dikt om dagen. Så gör jag i soffan på morgonen när jag dricker mitt te. Och en dag kommer det att bli denna diktsamling som jag har ställt redo på bokvagnen.

Ring mig innan världen exploderar – kärleksdikter i urval, Brombergs 1990. Redaktör: Eva Gedin.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

7 kommentarer på “Hett i hyllan #247 – Ring mig innan världen exploderar

  1. Jag har svårt att läsa dikter och samtidigt ”lyssna” på dem. I skolan upptäckte jag att det var mycket lättare att lyssna på orden om någon annan läste dem högt 🙂

    Gilla

  2. Jag vet inte om Dagens dikt fortfarande finns på radio? Den lyssnade jag ibland på förr. Du har rätt att en uppläsning av en dikt kan ge en fin upplevelse.

    Gilla

Lämna en kommentar