Tisdagstrion – Vilda djur

Det första som slog mig när jag tänkte på böcker om eller med vilda djur var Ålevangeliet av Patrik Svensson. Jag har ju nyligen läst boken och jag tyckte mycket om den. Titeln är en länk till min text om boken.

Sedan fortsatte jag tydligen med att leta djur i vattnet för jag kom att tänka på att jag länge har velat läsa Moby Dick av Herman Melville. Det är en amerikansk klassiker från 1851 som handlar om kapten Ahab som har fått sitt ben avslitet av en kaskelot som kallas Moby dick. Ahab vill till varje pris hämnas på valen. Romanen är en riktig tegelsten med ett omfång på mer än 700 sidor så den beställde vi hem och den står nu och trängs med de andra böckerna på bokvagnen. Lättare att läsa en sådan bok om man äger den.

Den afrikanska farmen av Karen Blixen läste jag förra året. Där finns många vilda djur. Karen blixens beskrivningar av djurlivet och naturen är en av bokens stora tillgångar. Den har jag skrivit om så titeln är en länk.

Det var ett bra tema som Ugglan och Boken hade givit oss den här gången. Om du tittar in hos henne hittar du andra bokbloggare som tipsar om spännande böcker med vilda djur.

32 kommentarer på “Tisdagstrion – Vilda djur

  1. Har bara läst Mitt Afrika av Blixen, men hon hade verkligen ett underbart språk! Ålevangeliet ligger på vänt här, så den ska snart läsas.

    Gilla

  2. Ålevangeliet ja! Att jag inte tänkte på den, jag som höll mig i vattnet och allt. Det var ett fint omslag på din Moby Dick. Den afrikanska farmen hade jag inte en tanke på. Jag hade svårt att komma på skönlitteratur, den enda jag kom att tänka på – förutom Moby Dick – var Den långa flykten. Jag trodde att många skulle ha med den, men så blev det inte.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s