På tal om hamstring

Hamstring är något som har förekommit under den här krisen och det är illa om folk köper på sig så mycket att andra blir utan. Men det är en sorts hamstring jag tycker är bra – hamstring av böcker. Numera, i den här situationen, går vi inte till biblioteket. När man är äldre och har möjlighet att vara försiktig ska man också vara det. Östergötland ligger minst lika illa till som Stockholm när det gäller konstaterade fall per capita. Kanske är det inte lika illa när det gäller vården. Jag vet inte, vi hör mest om Stockholm och där var det ju kris redan innan krisen kom.

Böckerna till månadens språk hade jag lånat långt innan och nu går vi alltså inte till biblioteket, dit vi gick så ofta tidigare. När man ska distansera sig fysiskt från andra människor är det bra att ha ett rejält lager av olästa böcker hemma och det har vi så jag tror att när vi har kommit igenom den värsta krisen kommer vi att fortsätta hamstra lite böcker. Vem vet vad som väntar i framtiden?

Så någon nyutgivning kommer jag inte att skriva om under den närmaste tiden. Men förhoppningsvis kommer ni ändå att få läsa något intressant här hos mig. Här finns böcker så det räcker.

Ja påsken går mot sitt slut, en annorlunda påsk. Min man och jag har haft det bra fast vi naturligtvis har saknat barnen som skulle ha varit här. Men vi går våra promenader. Och så läser vi förstås. Och så har vi telefonerat och Facetimat. Hoppas att era dagar har varit bra trots virus och elände.

10 kommentarer på “På tal om hamstring

 1. eller hur, att ha några olästa böcker hemma är toppen! Även några äldre böcker som kan vara svåra att få tag på nu när biblioteken rensar hårt, nya böcker försvinner snabbt i bokaffärerna, då är det skönt att ha tillgång till några bra klassiker i eget bibliotek. Jag går även till det riktiga biblioteket, fast flera är stängda, eller ödsliga utan stolar…
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2020/04/bibliotekets-lasesal.html

  Men mat, det har jag inte hamstrat och har inte avsikt att göra det heller…

  Gilla

 2. Jag har inte hamstrat några böcker men jag har ju bokhyllorna fulla med gamla och när man börjar komma i den här åldern har man glömt vad som stod i böcker som jag köpt vid 20-årsåldern så det är bara att läsa gamla. Nu läser jag min samling av Rosmunde Pilchers mysiga och beskrivande böcker om Cornwall och Skottland och jag njuter av dom.

  Gilla

 3. Alltid bra att ha böcker på lager, det har en ju oftast som bokälskare. Man kan även få hem böcker levererade från bibliotek, vet inte om du känner till det. En del kan också komma och låna när biblioteket är stängt eller hämta upp lånade bokkassar utanför, om man inte vill gå in. Så är det där jag jobbar och vet att alla bibliotek har liknande. Ibland vill man ju ha annat att läsa än det som finns hemma, så möjligheten finns.

  Gilla

 4. Du har helt rätt. Hamstring av böcker är tillåten. Det gjorde jag under bokrean. Har en bok kvar. Sedan kom jag på den smarta idén att lägga ut några (läs: 24) pockets på en bänk i entrén i vårt hus. Tyckte det behövdes lite spänning (läs: deckare) i dessa tråkiga tider. Det blev en stor succé. Flera la till böcker de ville bli av med och vips så hade jag ytterligare tre böcker:-)

  Har man böcker och en blogg har man inga sysselsättningsproblem enligt mig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s