Tisdagstrion – Hyllvärmare

Här finns gott om hyllvärmare och sådana skriver jag om varje vecka eftersom jag är med i Hett i hyllan på torsdagar. Dessutom läser jag 14 hyllvärmare i år i projektet Hyllvärmare2020. Förresten läste jag en extra nyss, nämligen Anteckningar från en liten ö av Bill Bryson.

Så vad ska jag då ta upp i denna tisdagstrio? Jo, jag tänker uppmärksamma tre bra hyllvärmare som jag läste 2018, det första året jag bloggade. Och här är de alltså:

Beckomberga – ode till min familj av Sara Stridsberg.

The Noise of Time av Julian Barnes.

Och Jakten mot nollpunkten – en roman om mig själv av Carl Johan De Geer.

Det är tre mycket olika böcker som lyckligtvis fanns hemma i bokhyllan. Jag har skrivit om dem på bloggen så titlarna är länkar.

Och tittar du in hos Ugglan & Boken så hittar du många fler hyllvärmare som bokbloggarna vill berätta om.

22 kommentarer på “Tisdagstrion – Hyllvärmare

  1. De var hyllvärmare när jag tog dem ur hyllan för att läsa dem. Jag tyckte att jag lika gärna kunde göra så här eftersom jag ändå visar upp en hyllvärmare varje vecka.

   Gilla

 1. Beckomberga är fantastiskt bra. Barnes har jag också oläst i hyllan. brukar gilla Barnes. för hyllvärmare är väl sådana som stått länge i hyllan utan att bli lästa?

  Gilla

 2. Beckomberga har jag faktiskt läst – heja mig! Tyckte väl att jag kände igen namnet Julian Barnes, det är ju han som skrivit Flauberts papegoja, som jag länge velat läsa. Den här boken låter helt klart intressant. De Geers bok hade jag aldrig kommit på tanken att läsa, men nu blev jag nyfiken.

  Gilla

  1. Det är det som är finessen med att leta hyllvärmare. Jag hade aldrig läst De Geers bok om inte min man hade placerat den där. Jag hade inte ens vetat att den fanns.

   Gilla

 3. Jag måste verkligen läsa Beckomberga! Kanske får det bli del av sommarläsningen. Julian Barnes har jag läst annat av, men det var länge sedan. Trevligt att bli påmind!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s