Hett i hyllan #59 – Tjuvarnas marknad

Av Jan Guillou har jag inte läst mycket. Jag tror att Ondskan, Brobyggarna och Häxornas försvarare är de enda tre. Ondskan tyckte jag var mycket bra och Brobyggarna tilltalade mig också. Häxornas försvarare var intressant och en påminnelse om att inte haka på anklagelser alltför lättvindligt.

Men nu till den här hyllvärmaren som har stått många år och väntat. På omslagsfliken läser jag:

Tjuvarnas marknad är en målande och underhållande skildring av människor vi läser om dagligen. Om de rika och mäktiga. Om de unga och bortskämda. Om människor vars enda mål är pengar och kändisskap. Och om ett land där den som stjäl lite får fängelse medan den som stjäl mycket går fri.

En satirisk bok, med andra ord, fast innehållet kanske ligger mycket nära verkligheten. Den överträffar ju ofta dikten, brukar vi säga. På bokens baksida läser jag att Stockholm drabbas av en rad inbrott hos de allra rikaste, och de inbrotten utreder polisen, vilket inte är fallet med en massa andra inbrott. Boken ska också handla om en vd på ett välkänt försäkringsbolag som roffar åt sig miljonbelopp från de företag som han sköter.

Rappt och effektivt skriven, räknar jag med. Visst kan jag tänka mig att läsa den här boken.

Tjuvarnas marknad av Jan Guillou, Piratförlaget 2004.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

6 kommentarer på “Hett i hyllan #59 – Tjuvarnas marknad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s