Tegelstensrapport #1

Nu tar Tisdagstrion semester i fyra veckor, men den återkommer i augusti. Själv har jag tagit sats och läser nu en tegelsten som har stått och väntat på min bokvagn, Jakobsböckerna av Olga Tokarczuk. Den är bakvänt paginerad och börjar alltså på sida 1057. Att berätta hur långt jag har kommit, alltså hur många sidor jag har läst, är alltför ansträngande att räkna ut. Däremot kan jag med lätthet rapportera hur många sidor jag har kvar att läsa. De är idag 326.

Det har alltså gått bra, men hur många dagar det tar att läsa boken till slutet vet jag förstås inte än. Det får vi se.

6 kommentarer på “Tegelstensrapport #1

  1. Heja heja! Själv ska jag läsa ut min nuvarande bok, sen en pocketbok i ”vanligt” omfång och därefter… Knausgårds sexa. Tror jag…

    Gilla

    1. Baklängespagineringen kan ha att göra med föreställningen att om Messias har kommit och det är de yttersta dagarna så vänds allt upp och ner och baklänges. De gamla reglerna och lagarna gäller då inte. Sedan läses ju hebreiska från höger till vänster och man börjar ju läsa där slutet skulle vara för oss.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s