Hett i hyllan #64 – The Animal-Lover’s Book of Beastly Murder

Patricia Highsmith (1921-1995) är mest känd för sina fem böcker om Tom Ripley men hon har skrivit mycket mer, bland annat den här novellsamlingen. Det var riktigt roligt att hitta den i bokhyllan. Här har jag alltså spännande noveller av en mycket god thrillerförfattare, tänkte jag. Men inte nog med det. Jag läser på omslagets flik:

Samson is a magnificent French pig who has been trained to sniff out truffles, but his owner never lets him taste one … Ming is a sinuous Siamese cat living in the gratest luxury in Acapulco, who develops an insane jealousy over her mistress’s lover when his presence seems to threaten the cat’s way of life …

Här har alltså Patricia Hithsmith tagit ett radikalt grepp. Det är djuren som mördar. Den här boken publicerades 1975 och jag hade aldrig hört talas om den tidigare, men nu ser jag verkligen fram emot att läsa dessa noveller.

The Animal-Lover’s Book of Beastly Murder av Patricia Highsmith, Heinemann 1975.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

13 kommentarer på “Hett i hyllan #64 – The Animal-Lover’s Book of Beastly Murder

  1. Tom Ripley har jag i hyllan, men har inte läst den. Sett den har jag i alla fall 🙂

    Om kommentarsproblemet, jag gissar att det är blogger som har problem. Det händer ju tyvärr ibland. Mina inställningar har jag inte ändrat sedan jag startade bloggen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s