Tisdagstrion – Vatten

Vatten, det är ett spännande ämne som vi har fått från Ugglan & Boken. Vatten som är livsviktigt och samtidigt så farligt. Därför är det inte konstigt att vatten är betydelsefullt i många berättelser. Här är tre romaner som jag har valt ut där vatten spelar stor roll:

De osynliga av Roy Jacobsen, om en fiskarfamilj på en ö i Nordnorge.

Blå av Maja Lunde, om klimatförändring och vattenbrist.

Fallvatten av Mikael Niemi har jag inte läst men det vill jag göra. Den tillhör de böcker som jag är intresserad av men som jag inte läste när den kom ut. Fallvatten publicerades 2012 och handlar om hur en damm i Norrland brister och hur en enorm vattenvåg väller fram som en tsunami och hur några olika människor tampas med katastrofen.

De osynliga och Blå har jag skrivit om så de titlarna är länkar till mina texter.

Om du vill se fler böcker om vatten kan du gå till Ugglan & Boken.

23 kommentarer på “Tisdagstrion – Vatten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s