Patricia Highsmith

Patricia Highsmith föddes den 19 januari 1921. Således är det hundraårsjubileum och vi får se nyutgivna titlar från flera förlag i år. På svenska har Januaris två ansikten alldeles nyss kommit från Modernista och mycket mer ges ut på engelska.

Och se vad som kom med posten! Min man hade köpt Under a Dark Angel’s Eye där man har samlat noveller av Patricia Highsmith och även The Tremor of Forgery som Graham Greene anser är hennes bästa roman. Mer spännande läsning i våra bokhyllor alltså.

Eftersom det är jubileumsår får jag väl se till att jag läser Carol också. Den har funnits i min läslista ganska länge och den romanen är så vitt jag vet den enda av Patricia Highsmith som inte är en thriller.

Här på bilden ser vi alltså:

Under a Dark Angel’s Eye av Patricia Highsmith, Virago 2021.

The Tremor of Forgery av Patricia Highsmith, Virago 2021.

5 kommentarer på “Patricia Highsmith

    1. Moderna – det har jag aldrig tänkt på men det är de kanske. I alla fall tycker jag att de fyra Ripleyböckerna och också Glascellen som jag har läst är bra böcker.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s