Tisdagstrion – Djur och natur

Klassikern Moby Dick passar bra under den här rubriken. Den är full av djur och natur och handlar ju också om den farliga och grymma valjakten som vi idag vet har lett till en alltför liten valpopulation.

The Penguin Lessons handlar om en ung man som tar hand om en pingvin och den boken innehåller också både djur och natur. En varm och rörande historia. Jo, jag vet att jag nyss hade den i Tisdagstrion om biblioterapi, men här kommer den igen i alla fall.

Trädens hemliga liv av Peter Wohlleben fick mig att förstå att träd och deras liv är något helt annat än jag trodde. Vad är samarbete och vad är intelligens? Det är frågor jag ställer mig efter att ha läst den boken.

Alla tre titlarna är länkar till mina inlägg om böckerna.

Det är Ugglan & Boken som har hand om Tisdagstrion. Om du går till hennes blogg får du fler tips om böcker på temat djur och natur.

26 kommentarer på “Tisdagstrion – Djur och natur

  1. Moby Dick har jag ju läst. Trädens hemliga liv har jag börjat på men blev så trött på det dåliga språket att jag gav upp. Har tänkt att jag ska ge mig på den igen. The Penguin Lessons har jag ju sett och funderat på.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s