Längst bak i min läslista #5-6

Vad finns där? Jo Där vägarna möts av Tommi Kinnunen. Han är en finländsk författare och Där vägarna möts är hans debutroman som kom 2014 på finska och 2016 i svensk översättning. Det är en släktkrönika som börjar med att den nyutexaminerade barnmorskan Maria flyttar till en by i nordöstra Finland i början av 1900-talet. Romanen har fått flera priser och rosats av kritikerna. Den vill jag gärna läsa.

Näst i listan står Swede Hollow av Ola Larsmo. Tidigare har jag bara läst en bok av Ola Larsmo och det är En glänta i skogen som jag rekommenderar varmt. En mycket spännande bok om vad som hände på en ort under andra världskriget.

Swede Hollow handlar om svenskar i ett slumområde i Saint Paul i Minnesota. De första invandrarna bosatte sig i skjul i Swede Hollow i slutet på 1800-talet. Bostadsområdet utdömdes som hälsovådligt 1956 och då hade invandrare från flera andra länder bott där efter svenskarna. Boken bygger på forskning om området. Swede Hollow publicerades 2016 och sedan dess har jag velat läsa den. Nu ska det alltså snart ske.

3 kommentarer på “Längst bak i min läslista #5-6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s