Och så var det reaböckerna

Jag klantade till det lite när jag skulle beställa böcker från bokrean. Jag stoppade in de här tre i varukorgen hos nätbokhandeln – och så glömde jag att göra en beställning. Det kom bild efter bild på folks reaböcker på Instagram. Varför kommer aldrig mina? tänkte jag. Lyckligtvis insåg jag mitt misstag till slut och gjorde min beställning. Och nu är de här.

I år bestämde jag att bara satsa på klassiker och endast dessa tre. Det får räcka. De två novellsamlingarna är sådana böcker som är roligt att ha hemma. Jag läser sällan en novellsamling från pärm till pärm. Shirley av Charlotte Brontë visste jag ingenting om förrän jag såg den på rean. Den ska utspelas i norra England under den tidiga industrialismen och har kallats Charlotte Brontës mest feministiska roman och det är en nyöversättning så den ser jag fram emot att läsa.

Här ser vi alltså:

Damen med hunden & andra noveller av Anton Tjeckov, Modernista 2017.

Shirley av Charlotte Brontë, Modernista 2019.

Petersburgsnoveller av Nicolaj Gogol 2017.

6 kommentarer på “Och så var det reaböckerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s