Längst bak i min läslista #7-8

Då var det dags att ta en titt igen på alla böcker som jag vill läsa. Längst bak i listan står De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru. Och nu är det så tursamt att den sedan förra året står och väntar på min bokvagn eftersom jag har köpt den som pocket. Men inte nog med det. De kommer att drunkna i sina mödrars tårar vann Augustpriset 2017 så jag slår två projektflugor i en smäll. När jag läser den betar jag av en av Augustprisvinnarna som jag inte har läst och samtidigt blir ännu en av böckerna längst bak i min boklista på Goodreads läst! Två projekt på samma gång alltså.

Nästa bok längst bak i listan är Argonauterna av Maggie Nelson. Den ska vara självbiografisk men inte skriven som en vanlig självbiografi.  I stället låter författaren sin egen personliga historia framträda i dialoger med de etablerade teorierna i ämnen som kärlek, begär, identitet, kön, sexualitet, äktenskap och barnuppfostran, på ett sätt som synliggör gränserna för vad kärlek i dag är eller tillåts vara skriver förlaget. Boken ska vara en blandning av essä, lyrik och memoarbok men ändå inte någotdera. Det verkar väldigt spännande. Kanske lite svårt? Men säkert givande. Länken går till förlaget och där kan ni även läsa några ord om författaren.

Ja då är det bara att fortsätta att läsa medan vi förhoppningsvis går mot varmare tider.

7 kommentarer på “Längst bak i min läslista #7-8

 1. tycker mycket om Anyuru, en av våra bästa samtidsförfattare, lyssnat på hans föredrag några gånger här på Hisingen, där han bott och engagerat sig i ungdomar. Nelsons bok väcker många tankar om moderskap, våra kroppar, kärlek i förändring.

  Gilla

  1. Det bådar verkligen gott! Båda är helt nya författare för mig. Ja, det är klart att jag känner till Anyuru sedan tidigare, men jag har aldrig läst honom.

   Gilla

 2. Johannes Anyuru har jag följt från hans första poesibok, tack vare en student i litteraturvetenskap som skrev en B-uppsats Det är bara gudarna som är nya, jag blev nyfiken (hon fortsatte att skriva i Göteborgs-Posten)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s