Hett i hyllan #105 – Fyrtiotalisterna

Nu har vi kommit till Ludvig Rasmusson i bokhyllan och där hittar jag Fyrtiotalisterna som jag inte har läst. Jag har förresten inte läst någon av de tre böckerna av Ludvig Rasmusson som står där, men jag har läst en del kåserier av honom i pressen som har givit mig en viss glädje. Och hans kåserier i Godmorgon världen på radio som jag brukade lyssna på förr om åren tyckte jag också var nöjsamma. De hade en lågmäld, lite torr humor som jag uppskattade.

Den här boken handlar alltså om fyrtiotalisterna, de stora kullarna som föddes på 1940-talet. Det var de som fick uppleva den första tonårskulturen. Samhället förändrades och byggdes ut och en hel del av dem bör ha gjort en klassresa. Den här boken kom redan 1986. Det är ganska länge sedan. Då var fyrtiotalisterna i sin krafts dagar. Nu under pandemin har de tillhört den grupp människor som har isolerat sig mest och kanske för första gången riktigt känt att de tillhör de gamla i samhället. Jag kan tänka att den här boken inte alls känns särskilt aktuell, men den kan vara rolig att läsa ändå. Boken ska vara underhållande efter vad jag läser på omslaget.

Fyrtiotalisterna av Ludvig Rasmusson, Norstedts pocket 1986.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

11 kommentarer på “Hett i hyllan #105 – Fyrtiotalisterna

  1. Har läst. Lämnade inget bestående efter sig, men han är ingen dålig skribent. Jag ogillar att Rasmusson, i likhet med exvis Annika Lantz, alltid skrattar först och mest åt egna skämt. Men visst, jag har lyssnat på båda två – om än för rätt längesen.

    Gilla

  2. Mina föräldrar är fyrtiotalister men jag pratar nog hellre med dem än läser boken. Var inte den här typen av kåserande böcker vanligare förr? Eller är det bara jag som undviker dem?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s