Hett i hyllan #108 – Lord Peter Views the Body

Dorothy Sayers har jag läst en hel del av men inte denna novellsamling, det är jag ganska säker på. Den innehåller tolv deckarnoveller där Lord Peter Wimsey löser fallen. Samlingen kom först ut 1928. Den här utgåvan kom 1946.

Dorothy Sayers (1893-1957) har skrivit många deckare och deckarnoveller men hon har också verkat som översättare och skrivit poesi, dramatik och essäer. Här är en lista över Dorothy Sayers verk. Och på tal om essäer, jag har nyligen läst Från Holmes till Sherlock av Mattias Boström. Texten om den boken publicerade jag igår. Mattias Boströms bok innehåller inte essäer. Men Dorothy Sayers har skrivit en essäbok om Sherlock Holmes med svensk titel På tal om Sherlock Holmes som kom på Ellerströms 2014. Den finns fortfarande att köpa, ser jag, och naturligtvis finns den också på engelska.

Jag räknar med att den här novellsamlingen innehåller en rad kluriga fall. Vid en hastig titt ser jag att det finns ett löst korsord längst bak som hör till novellen The Fascinating Problem of Uncle Meleager’s Will. Det korsodet vill jag inte titta närmare på innan jag läser berättelsen.

Lord Peter Views the Body av Dorothy Sayers, The Continental Book Company 1948.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

15 kommentarer på “Hett i hyllan #108 – Lord Peter Views the Body

 1. Jag har bara läst en bok av Dorothy Sayers. Det var i gymnasiet och jag gillade den inte, men jag minns inte alls vilken det var 🙂

  Gilla

 2. Åh vilken fin bok! Tror jag läste en av Sayers i ungdomen, men minns den inte alls. Har varit sugen en tid på att prova henne igen.

  Gilla

 3. Att DS har skrivit om Sherlock Holmes visste jag inte. Intressant!
  Och så påminde du mig om att jag ska läsa hennes lord Peter Wimsey-böcker. TACK!

  Gilla

 4. har läst ganska många av böckerna i serien men är osäker på om den där är en av dem. Men hittills har jag gillat allt det jag läst av den här författaren.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s