Hett i hyllan #112 – Brottstycken

Den här boken missade jag när jag var på P i bokhyllan, men nu kommer den, Brottstycken av Leif GW Persson.

Brottstycken innehåller ett urval av Leif GW Perssons debatt- och kulturartiklar och också personporträtt och längre reportage skrivna under åren 1980-1993. Det var alltså ganska länge sedan han skrev dem men jag tror att det kan vara givande att läsa dem även nu.

Texterna är uppdelade enligt olika rubriker: Barndom, uppväxt, medelålder. Om kreativitet. Från maktens korridorer. Mest om brott. Trött, sur och förbannad. Kvinnor, män, människor. Jakten. Skrönor.

Det enda jag har läst av Leif GW Persson hittills är en deckare och fler sådana av honom känner jag inte för att läsa, men väl både den här boken och hans självbiografiska Gustavs grabb som står i biografihyllan och som jag har haft med i Hett i hyllan men ändå inte läst. Hittills.

Brottstycken av Leif GW Persson, Norstedts 1993.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

11 kommentarer på “Hett i hyllan #112 – Brottstycken

  1. GW är ju speciell på många sätt 🙂 Jag har bara läst deckare av honom, någon i båda hans serier. Den ena serien är bra, den andra är i stort sett oläsbar 😁

    Gilla

  2. GW är en favorit hos mig. Han går sina egna vägar och såna gillar jag. 😛 Har läst några av hans deckare samt Gustavs grabb. Riktigt bra. Den här har jag dock missat. Så ung och oförstörd (?) han ser ut på omslaget… 😛

    Gilla

  3. Den där kände jag inte till, den låter riktigt intressant. Jag läste flera G W-deckare i min ungdom – alla som då fanns att tillgå och jag minns att jag gillade dem. Har en av hans nya oläst i pockethyllan, Lindamordet… någonting. Vi får se om jag någonsin kommer till skott.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s