Frestelser i biblioteksfoajén

Som jag redan har berättat har de satt upp en hylla med boktips i foajén till Linköpings huvudbibliotek. Den är ganska ny och tidigare kunde man bara hämta beställda böcker. Själva biblioteket är ju stängt för golvrenovering. Så när jag kommer dit måste jag naturligtvis titta på böckerna i tipshyllan. Där har jag hastigt och lustigt nu hittat fyra intressanta böcker. Det är en skön känsla att botanisera där, även om hyllan naturligtvis inte motsvarar hela det stängda biblioteket. I alla fall är det svårt att motstå att plocka hem böcker utöver dem jag har beställt. Sedan lånar min man ibland en och annan bok som jag känner att jag vill läsa när vi ändå har fått hem den. Och så kommer beställda nya böcker som man bara får ha i två veckor. Oj så mycket läsning jag har hemma! Det är fara för att en del av de köpta böckerna kommer att bli hyllvärmare innan jag kommer till skott.

 • Nya och nästan nya på bokvagnen är alltså:
 • Ljudet av fötter av Sara Lövestam
 • Fjärilsvägen av Patrik Lundberg
 • Obehaget om kvällarna av Marieke Lucas Rijneveld
 • Sändebudet av Yoko Tawada

Det är bara att fortsätta att läsa.

6 kommentarer på “Frestelser i biblioteksfoajén

 1. Tipshyllan är alltid värd att titta, bibliotekarie är duktiga. Både Yoko Tawada och Patrik Lundberg har jag lyssnat på när de besökt bibliotek i Göteborg. Rijnevelds bok är bra debut, annorlunda sträng religiöst hem, sorgligt.

  Gilla

  1. Saken är den att vi inte har haft någon tipshylla på hela sommaren så det kändes så underbart att det fanns en och dessutom hittade jag ju fyra böcker där som jag länge har velat läsa.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s