Tisdagstrion – Pojkar, grabbar & män

Ett lätt tema den här veckan. Det fullkomligt vimlar av manliga individer i litteraturen. Svårigheten är bara vilka böcker som ska vara med i trion. Jag valde dessa:

Berömda män som varit i Sunne av Göran Tunström, där berättaren är Stellan Jonsson Lök som är ensamstående butiksinnehavare i Sunne och som samlar autografer.

De nakna och de döda av Norman Mailer, en skildring av amerikanska trupper på en ö i Stilla havet under andra världskriget. Där förekommer endast män, så vitt jag minns, kvinnor enbart som minnen och längtan.

Pojkår av J. M. Coetzee som är en självbiografisk barndomsskildring från Sydafrika.

Ja, det var mina tre böcker om pojkar, grabbar och män. Om du klickar in dig hos Ugglan & Boken får du fler boktips.

27 kommentarer på “Tisdagstrion – Pojkar, grabbar & män

 1. Pojkår skulle jag vilja läsa, och Tunström gillar jag verkligen! Av någon anledning har jag svårt för både krigsfilmer och böcker om krig (även jag jag läst vissa som är riktigt bra), så Mailers bok har jag aldrig vågat mig på.

  Gilla

 2. Pojkår har jag på septembers TBR, ändå tänkte jag inte på den 🙂 Tunströms står i hyllan och väntar. Och Norman Mailer… kan den också stå i hyllan tro? Jag har inte läst den i alla fall.

  Gilla

  1. Mailer är inte en författare som jag normalt skulle dras till, men vi hade De nakna och de döda i bokhyllan (Det är min man som har köpt den) så jag bestämde mig för att läsa den och det ångrar jag inte.

   Gilla

 3. Ja den här gången var det ganska enkelt, eller hur? Jag hade nog skrivit Pappas pojke av Emelie Schepp, En man som heter Ove av Fredrik Backman och Sotarens pojke av Barbara Vine. 😛

  Gilla

   1. Emelie Schepp, som har skrivit Pappas pojke, är från Motala och har bott i Norrköping där hennes böcker utspelas. Började med egenutgivning i garage och är nu storsäljare såväl nationellt som internationellt. 😁👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s