Tisdagstrion – Dag eller natt i titeln

Dag eller natt var temat denna tisdag och här har vi tre böcker som är bra, var och en på sitt sätt.

God natt madame av Carina Burman kom i år och den har jag nyligen läst. Det är en roman som handlar om Anna Charlotta von Stapelmohr, en kvinna på 1700-talet som skriver om sitt liv. Jag länkar till min text om boken.

En dag av David Nicholls läste jag för ganska länge sedan. Det är en gripande historia om kärlek och vänskap och den är även filmatiserad. Jag länkar till förlaget.

En dag i Ivan Denisovitjs liv av Alexander Solzjenitsyn läste jag för ännu längre sedan men den glömmer jag inte i första taget. Det är en långnovell som publicerades 1962 och som handlar om Ivan Denisovitj som har dömts till arbetsläger i Sibirien under Stalinterrorn. Berättelsen är också filmatiserad. Jag länkar till nätbokhandeln.

Det är Ugglan & Boken som ger oss alla spännande teman till tisdagstrion. Om du klickar in dig där kan du få tips på fler böcker med dagar och nätter i titeln.

24 kommentarer på “Tisdagstrion – Dag eller natt i titeln

  1. En dag har jag läst och gillat, men jag minns att jag tyckte slutet kunde kommit lite tidigare i boken. På ett par ställen tänkte jag att där kunde det ju slutat, men det fortsatte lite till 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s