Hett i hyllan #134 – Jag vill inte dö, jag vill bara leva.

Nu har det slumpat sig så att jag just har läst och skrivit några ord om En liten bok om ondska av Ann Heberlein samtidigt som jag har kommit till Ann Heberlein i bokhyllan i Hett i hyllan. En liten bok om ondska är med i årets hyllvärmarprojekt, men här har vi alltså ännu en hyllvärmare av samma författare.

Den här boken handlar om Ann Heberleins erfarenheter av bipolär sjukdom vilket måste vara mycket svårt både för henne själv och hennes närmaste. Detta kan man läsa på bokens baksida:

”Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. En äkta apori, ett olösligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande situation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas. Det gör för ont. Ibland. Ibland är det bara outhärdligt. Denna vardag. Denna tristess. Detta fula liv. Det banala. Det dumma. Allt som ni inte förstår. Förlåt. Det var onödigt. Förlåt.”

Det här är ett svårt ämne att ta del av, men nog vill jag ändå läsa den här boken. Fast antagligen kommer det inte att ske förrän jag tar in den i ett nytt hyllvärmarprojekt.

Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva av Ann Heberlein, Weyler 2008.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

12 kommentarer på “Hett i hyllan #134 – Jag vill inte dö, jag vill bara leva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s