Längst bak i min läslista #19-20

Biblioteket med julgran utanför.

Längst bak i min läslista finns nu Den sista flickan – berättelsen om min fångenskap och kamp mot den islamiska staten av Nadia Murad. Den tillhör de där böckerna som jag inte läste när den kom ut 2018 och var så omtalad, antagligen på grund av att den handlar om så hemska händelser och förhållanden. Jag har funderat på att ta bort den ur läslistan, men jag kom fram till att det vore dumt. Nej jag ska läsa den, lite sent kanske, men det är nog bra att inte titta bort för mycket utan att se eländet i ögonen. Dessutom är Nadia Murand en stark och beundransvärd kvinna. Så nu ska den här boken snart läsas.

Sedan kommer en tegelsten – Ett litet liv av Hanya Yanagihara, men den hoppar jag över nu. Så länge jag inte har läst färdigt Ulysses blir det ingen tegelstensläsning här. Dem får jag beta av senare.

Efter ett litet liv kommer så Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie. Den ska läsas. Jag har tidigare läst En halv gul sol som kom 2007 och den tyckte jag var mycket bra så den här boken ser jag fram emot att läsa, om kärlek, rasism och klass i Afrika och USA. Den är nästan en tegelsten (585 sidor, jag sätter gränsen vid 600) men jag ser mycket fram emot att läsa den. Americanah kom 2013.

Ja, så ser det ut. De här båda böckerna ska alltså läsas.

2 kommentarer på “Längst bak i min läslista #19-20

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s