Hett i hyllan #138 – Bo Bergman

I poesihyllan står den här boken med texter av Bo Bergman. Den kommer från mina föräldrars bokhylla och jag har haft den ganska länge, men jag har aldrig läst ur den. Faktum är att jag aldrig någonsin har läst något av Bo Bergman så det är på tiden att jag påminner mig själv om den här boken. Som ni ser innehåller den dikter, men också annat såsom romanen Den förrymda själen och novellen Min vän Baronen.

Bo Bergman (1869-1967) är främst känd som poet och novellist. Han blev ledamot av Svenska akademien 1925 och skrev fortfarande i hög ålder. Flera av hans dikter är tonsatta.

Bo Bergman – Dikter, Den förrymda själen, Min vän baronen, Minnen, Bonniers 1970.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

10 kommentarer på “Hett i hyllan #138 – Bo Bergman

  1. Jag vet att Bo Bergman ingick i svenska på gymnasiet och jag vet att vi läste någon/några av hans dikter. Vilka minns jag inte, men eftersom namnet inte ger mig rysningar av obehag så gissar jag att jag inte tyckte illa om dem 🙂

    Gilla

  2. Jag har inte läst mycket Bergman, bara enstaka dikter. Jag älskade ”Jag har nigit för nymånens skära…” i min ungdom och hade ett par inspelningar på LP. Det finns en bild på Bergman som jag tycker så mycket om: svart-vit, han är riktigt gammal och står i hatt framför en trappa (?) någonstans i Sthlm.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s