Längst bak i min läslista #23-24

Nu är det dags att titta längst bak i läslistan igen. Eftersom jag hoppar över de två tegelstenarna Jacobs stege och Ett litet liv hittar jag då A passage to India av E. M. Forster (1879-1970). Den publicerades 1924 och är skriven mot bakgrund av Indiens självständighetssträvan från det brittiska imperiet. A passage to India har vunnit priser men har också kritiserats. Tidigt kritiserades den för att den behandlade olämplig vänskap mellan indier och kolonister. Senare har den kritiserats för sexism, rasism och imperialism. A passage to india verkar mycket intressant och kanske kan den passa in i KAOS-utmaningen på punkten resor. Jag är inte säker på hur mycket resande som finns i A passage to India.

Nästa bok är Konturer av Rachel Cusk. Den har förekommit så mycket på bloggar och har fått många lovord men det har ändå blivit så att jag inte har läst den. Men i år ska det bli av. Konturer handlar om en kvinnlig nyskild författare som reser till Grekland för att bli lärare på en skrivarkurs. Den ingår i en trilogi och följs då av Transit och Kudos. Böckerna ska ha karaktären av flanörsromaner där huvudpersonen mest är lyssnare till andra människors berättelser. När jag har läst Konturer har jag ytterligare en trilogi att lägga in i mitt projekt Läs färdigt trilogin, kvartetten, sviten. Det ena ger det andra och listan på intressanta böcker bara växer.

2 kommentarer på “Längst bak i min läslista #23-24

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s