Tisdagstrion – Djur på omslaget

Först en fågel, Svartsvala av Josefin Roos. Svartsvala är detsamma som tornseglare, fågeln som nästan alltid är flygande eller högt uppe vid sitt bo. Tornseglaren fötter är inte anpassade till ett liv på marken. Boken handlar om en ung kvinnan som har drabbats av stroke och har problem med sitt minne. Titeln är en länk till mitt inlägg.

Den andra boken är Flicka möter pojke av Ali Smith och där har vi hundar på omslaget. Flicka möter pojke är en snabb och rolig berättelse om kärlek och flaskvatten, en berättelse med allvarlig bakgrund. Titeln är en länk till mitt inlägg om boken.

Sist har vi Tigermannen av Eka Kurniawan. Den handlar om en ung fattig man som har den vita tigern inom sig, och på grund av en lång räcka händelser och förhållanden leder det till katastrof. Handlingen är förlagd till Indonesien och Eka Kurniawan är en indonesisk författare. Också här är titeln en länk till min text.

Vill du ha tips på fler böcker med djur på omslaget? Då kan du gå till Ugglan & Boken.

29 kommentarer på “Tisdagstrion – Djur på omslaget

  1. Spännande tips som alltid – och inte en enda av dem har jag läst.
    Om jag hade deltagit hade jag kanske skrivit om En tiger för en ängel av Anne B. Ragde, Fjärilsjakten av Marika Cobbold Hjörne och En liten fågel vid juletid av Fannie Flagg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s