Tisdagstrion – Tre

Här är två trilogier och en bok där tre människor påverkar en fjärde på ett fatalt sätt.

Den första trilogin är Tove Folkessons Ölandstrilogi. Där har jag bara läst Kalmars jägarinnor (2014) som är den första. De två andra heter Sund (2015) och Ölandssången (2017). Men jag kommer att läsa de andra två också. Kalmars jägarinnor var bra och jag räknar med att få utbyte även av de andra två.

Boken där tre människor påverkar en fjärde är Washington Square av Henry James. De tre är en hård far, en romantiskt lagd faster och en charmig ung man som inte är att lita på. Människan mitt i alltihop är den unga arvtagerskan Catherine. Det kommer en text om Washington Square i morgon.

Från den andra trilogin har vi här den tredje boken, Spårvagn på Vintergatan av Niklas Rådström. Den ingår i en trilogi av romaner som är baserade på författarens barndom. De andra två är Månen vet inte och Medan tiden tänker på annat. Och dessa tre böcker har jag läst med stor behållning.

Om du tittar in hos Ugglan & Boken får du veta vilka böcker andra bokbloggare har i sina Tisdagstrios på temat Tre.

22 kommentarer på “Tisdagstrion – Tre

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s