Tisdagstrion – Trafikljus (en röd, en gul och en grön bok)

Pengar på fickan av Olivia Asta Nordenhof är den första boken i en planerad svit om sju böcker som bland annat handlar om den katastrofala branden på färjan Scandinavian Star, en katastrof som berodde på pengahunger.

Minoritetsorkestern av Chigozie Obioma är en berättelse om kärlek mellan två människor från olika samhällsklass i Nigeria. Författaren använder sig av igbo-kosmologin. Varje människa har en chi, en skyddsande. Om det är en bra chi går det bra för människan.

Monsieur Andesmas eftermiddag av Marguerite Duras är inte direkt trafikljusgrön, men grön är den i alla fall. Den handlar om herr Andesmas som sitter på en höjd ovanför byn och väntar på sin dotter. Han har köpt ett hus år henne uppe på höjden.

Alla titlarna är länkar till mina inlägg om böckerna. Och om du är nyfiken på fler röda och gula och gröna böcker kan du gå till Ugglan & Boken.

21 kommentarer på “Tisdagstrion – Trafikljus (en röd, en gul och en grön bok)

  1. Ännu en nigeriansk författare. Intressant att böcker från just det landet har poppat upp. Det finns nog mycket litteratur från Afrika som vi missar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s