Tisdagstrion – Bäst hittills i sommar

Tisdagstrion är tillbaka och som första trio efter uppehållet vill Ugglan & Boken veta vilka böcker som vi har läst hittills i sommar som vi tycker var bäst. Det här är ingen lätt uppgift. Jag har läst många bra böcker den här sommaren. Men jag beslutade mig för att välja de tre första som jag läste som jag gav fem stjärnor på Goodreads. Nu får jag erkänna att om det blir fem eller fyra stjärnor kan vara lite godtyckligt, men de tre böckerna som jag har i dagens trio är högst läsvärda.

Ovanjorden av Mikael Berglund hade jag läst färdigt 1 juni.

Den 19 juni avslutade jag läsningen av Kriget har inget kvinnligt ansikte av Svetlana Aleksijevitj. Mycket bättre sent än aldrig, får man väl säga.

Mellan de två slotten av Naguib Mahfouz avslutade jag den 28 juni.

Om alla tre böckerna finns inlägg här på bloggen och titlarna är länkar dit.

Nu är jag ganska så nyfiken på vilka bra böcker som de andra bokbloggarna har valt ut till trion så nu går jag till Ugglan & Boken och tittar efter.

30 kommentarer på “Tisdagstrion – Bäst hittills i sommar

  1. Kriget har inget kvinnligt ansikte tyckte jag var otroligt bra och berörande. Den låg lite utanför den typen av litteratur jag brukar läsa, men sonen hade läst den och rekommenderade.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s