Tisdagstrion – Fönster, dörrar och portaler

Här blir det två dörrar och ett fönster. Ingen portal alltså, men snart kommer ett inlägg om en novell ur samlingen Bortom portalen II, en antologi med noveller av svenska fantastikförfattare. Bara så ni vet.

På omslaget till Gisslan av Nina Bouraoui finns något som ser ut att vara en del av en dörr. Berättelsen var ursprungligen en teatermonolog och den handlar om en kvinna som tar sin chef som gisslan.

I romanen Den svarta månens år av Ellen Mattson står huvudpersonen ofta om natten vid fönstret och tittar ner på den mörka parken. Och vad har vi på omslaget om inte just ett fönster.

Dörren av Magda Szabó är självklar i den här trion och jag misstänker att den inte bara förekommer hos mig. Den handlar om en ungersk författarinna och hennes hushållerska.

Alla tre böckerna är väl värda att läsas och jag har skrivit om dem så titlarna är länkar till mina inlägg.

Om du vill ha fler tips på böcker med fönster, dörrar och portaler kan du gå till Ugglan & Boken.

23 kommentarer på “Tisdagstrion – Fönster, dörrar och portaler

  1. Dörren av Szabo tänkte jag på ganska snabbt, men insåg att jag ju inte läst den ännu… Den svarta månens år är jag lite nyfiken på – har aldrig läst nåt av författaren.

    Gilla

  2. Jag anade att jag inte skulle bli ensam om ‘Dörren’. Mattsons tänkte jag inte alls på, trots att jag tyckte så himla mycket om den. Bouraoui har jag fortfarande inte kommit till skott med 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s