Hett i hyllan #174 – Cause for alarm

Nicky Marlow needs a Job. He’s engaged to be married and the chances of employment in Britain in 1937 are pretty slim. So when his fiancée points out the position with an English armaments manufacturer in Italy, he jumps at the chance. Soon after he arrives, however, he learns the sinister truth about his predecessor´s departure and finds himself courted by two agents with dangerously different agendas.

Detta läser jag på bokens baksida. En spionroman alltså, och det var ju sådana Eric Ambler (1909-1998) huvudsakligen skrev. Cause for Alarm kom ursprungligen 1938. För den som tycker om lite äldre spionromaner kanske den här kan vara spännande att läsa. ”The best spy story in a long time”, tyckte tydligen New York Times.

Cause for Alarm av Eric Ambler, Penguin Classics 2009.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

4 kommentarer på “Hett i hyllan #174 – Cause for alarm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s