Tisdagstrion – Negation i titeln

Den här veckan var uppgiften inte helt lätt. Visserligen finns det många böcker med inte i titeln, men de jag tar upp här ska jag väl ändå ha något förhållande till. Efter att ha funderat lite hittade jag i alla fall dessa tre. Jag har läst alla tre böckerna med stor behållning men Jag heter inte Miriam läste jag innan jag började blogga. Vi får väl se hur många andra bokbloggare som har någon eller några av de här böckerna i sin trio idag.

Sånt händer inte här av Sinclair Lewis (1885-1951) kom redan 1935 på engelska och 1936 på svenska. Det är en satirisk berättelse som handlar om att en liknande utveckling sker i USA som i Tyskland. Sinclair Lewis fick nobelpriset 1930.

Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr handlar om en blind fransk flicka från Paris och en tysk pojke från Ruhrområdet under andra världskriget. En vacker och hemsk och spännande roman som fick Pulitzerpriset 2015.

Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson kom 2014. Den handlar om en romsk kvinna som låtsas att hon är judisk i koncentrationslägret för att klara sig och få hjälp av de judiska kvinnorna eftersom romerna står lägst av alla. En stark skildring.

Om du vill veta vilka böcker med negation i titeln som andra bokbloggare skriver om idag kan du gå till Ugglan & Boken.

22 kommentarer på “Tisdagstrion – Negation i titeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s