Tisdagstrion – Ett barn blir fött

Att föda ett barn av Kristina Sandberg är självskriven idag. Det är den första boken i trilogin om hemmafrun Maj där hon blir gravid och gifter sig med barnafadern Tomas som hon knappt känner. Eftersom jag läste boken innan jag började blogga länkar jag till förlaget. Att föda ett barn kom 2010.

Eufori – En roman om Sylvia Plath av Elin Cullhed belönades med Augustpriset förra året och det var den sannerligen värd. Det är en roman som handlar om författaren Sylvia Plath, vilket framgår av titeln. Hennes graviditeter och hennes liv med de små barnen är mycket fint skildrat. Det gjorde att vetskapen om hennes tragiska öde kändes i hela kroppen när jag läste.

Där vägarna möts av Tommi Kinnunen har egentligen något helt annat än barnafödslar som huvudtema. Det är en roman om tre generationer kvinnor och en man, men kvinnan i den första generationen är barnmorskan Maria som kommer till glesbygden som ung och där är fördomarna starka och vidskepligheten utbredd och Maria får kämpa för att bli accepterad och rätt värderad som barnmorska. Boken kom 2014 på finska och 2016 på svenska.

Dagens tema har vi som vanligt fått från Ugglan & Boken. Är du nyfiken på fler böcker om förlossningar och små barn kan du klicka dig dit.

19 kommentarer på “Tisdagstrion – Ett barn blir fött

  1. Jag är lite förvånad över att Kristina Sandberg inte har varit med hos fler. Själv har jag inte läst den, men när du nämner den så känns den självklar.

    Eufori är jag riktigt nyfiken på.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s