Hett i hyllan #178 – Stalin’s Ghost

Den här boken har stått i hyllan ett tag och varken min man eller jag har läst den. Titeln är lockande för mig, den gör mig nyfiken, men författarnamnet gör att jag tvekar. För ganska länge sedan läste jag Gorkijparken av samme författare. Då var det inte vanligt med deckare som utspelades i Ryssland så jag tyckte att det verkade spännande, men jag blev besviken. Har någon av er läst Stalin´s Ghost? Och vad tyckte ni om den i så fall?

Det här kan man läsa på bokens baksida:
When the ghost of Joseph Stalin is seen stalking the Moscow Metro late at night, Investigator Arkady Renko is assigned the thankless task of finding out what’s going on. The illusion seems part political hocuc-pocus and part wishful thinking. Among many Russians Stalin is popular again – decidedly more so than Renko.

Tydligen kommer Arkady Renko också nära minnet av sin far när han arbetar med fallet och hans far var en av Stalins mest brutala generaler. Jag blir faktiskt nyfiken, men allt hänger naturligtvis på om det är bra skrivet.

Stalin’s Ghost av Martin Cruz Smith, Simon & Schuster 2014.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

8 kommentarer på “Hett i hyllan #178 – Stalin’s Ghost

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s