Nominerade till skönlitterära Augustpriset

Förra måndagen offentliggjordes nomineringarna till årets Augustpris. Detta är de sex böckerna som är nominerade till det skönlitterära priset. Det är fyra romaner och två diktsamlingar och jag har läst tre av de sex.

Detaljerna av Ia Genberg, Djävulsgreppet av Lina Wolff och Ixelles av Johannes Anyuru har jag läst. Tre bra böcker som är mycket olika. Titlarna är länkar till mina inlägg om dem. Både Lina Wolff och Johannes Anyuru har tidigare fått Augustpriset, Lina Wolff för De polyglotta älskarna 2016 och Johannes Anyuru för De kommer att drunkna i sina mödrars tårar 2017.

Björnjägarens döttrar av Anneli Jordahl har jag däremot inte läst – än. Det tänker jag göra. Den handlar om de sju systrarna Leskinen som levde isolerade i vildmarken och den ska vara inspirerad av romanklassikern Sju bröder av Aleksis Kivi. Den har jag inte heller läst. Det är inte så dumt med litterära priser. De kan få en att läsa sådant man kanske annars inte hade läst. Jag länkar till förlaget för mer information.

De två diktsamlingarna vet jag mycket lite om. Men det kan man ju rätta till. Jag kommer absolut att läsa dem så småningom fast det kommer att ta tid. Jag läser poesi, men mycket långsamt. En dikt om dagen, ungefär.
Dröm baby dröm är skriven av Jenny Tunedal och Minnen av infraröd är skriven av Iman Mohammed. Vad gäller de här två böckerna får jag erkänna att jag inte vet någonting, men det kan man ju ändra på, framförallt genom att läsa dem. Jag länkar till förlagen.

Vilken bok som vinner det skönlitterära priset får vi veta på Augustgalan 28 november.

4 kommentarer på “Nominerade till skönlitterära Augustpriset

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s