Hett i hyllan #200 – Reservat

Detta är en liten tunn bok som innehåller en novell. Den den är nummer 5 i serien Karavan noir och jag har fått den som prenumerant på tidskriften Karavan, där man kan läsa om författare och litteratur som vi ofta inte ens vet existerar. De skyms av den stora svenska, brittiska, amerikanska och europeiska bokfloden.

Novellen Reservat är skriven av Henrietta Rose-Innes som är en sydafrikansk författare av romaner och noveller. Hon är flerfaldigt prisbelönt.

Från den lilla bokens baksida:
Hon har ensam åkt ut i vildmarken för att tälta intill en brusande flod. Där brukar hon känna frid och avskildhet. Men på andra sidan floden, nära lejonreservatet, finns ett nybyggt semesterhus och en familj har just kommit dit. Den vanliga stillheten vill inte infinna sig. Istället för en avkopplande helg blir berättaren nu vittne till ett eskalerande familjedrama.

Reservat – novell av Henrietta Rose-Innes, Karavan noir 2021. Översättning: Birgitta Wallin. Illustrationer: Kayo Mpoyi.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

6 kommentarer på “Hett i hyllan #200 – Reservat

  1. Vilken spännande idé, med en tidning om författare som annars hade drunknat i bokfloden. Så klart har jag ju inte hört talas om den här författaren.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s