Tisdagstrion – Bokomslag i min favoritfärg

Jaha, då måste jag komma fram till vilken färg som jag tycker mest om. Blått? Det skulle nog kunna passa. Men om jag tittar på mina kläder har jag mycket vitt. Många vita toppar. Så jag bestämde mig för vita bokomslag.

Längs till vänster har vi då Emilia Fröding – möt hennes liv och dikt av Margareta Sturemyr. Jag får erkänna att det är länge sedan jag läste den här boken men Emilia Fröding var Gustaf Frödings mor och hon diktade vasst mot kvinnans begränsade rättigheter men blev hindrad från att gå vidare med det av sin bror. Ett intressant kvinnoöde.

I mitten har vi Fallen av Joyce Carol Oates. Men vänta nu, kanske ni tänker. Det där är inte vitt, det är beige. Det här omslaget är absolut smutsvitt, säger jag då.

Nu var det länge sedan också när jag läste Fallen. Romanen börjar med att en nygift man kastar sig ut i Niagarafallen. I hotellets bröllopssvit väntar den nyblivna hustrun i sju dagar och sju nätter på besked om att hennes makes kropp har återfunnits. Under den tiden möter hon en förmögen jurist och en kärlekshistoria växer fram.

Längst till höger ser vi Brev från en cell av Henrik Johansson. Det är en intressant roman om ungdomar i Reclaim the Streets-protesterna år 2000. Den har jag skrivit om så titeln är en länk.

Det är Helena som driver bloggen Ugglan och Boken som står för alla de olika temana i Tisdagstrion. Hos henne hittar du fler bokbloggare som berättar om sina favoritfärger.

18 kommentarer på “Tisdagstrion – Bokomslag i min favoritfärg

  1. Där ser man. Jag hade inte ens en aning om att Gustaf Fröding hade en mor som också diktade. Och då läste vi ändå massor av hans dikter i gymnasiet.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s