Tisdagstrion – Från regnbågshyllan

De här tre böckerna tycker jag kan platsa i dagens trio. De utspelas i olika tider och jag börjar med boken i mitten.

De dubbelt så bra av Bengt Ohlsson. Den handlar om Arvid och Ragnar som blir förälskade i varandra under första världskrigets tid. Det är en bok om vår historia under den första delen av 1900-talet då kärlek mellan två män ansågs pervers och var förbjuden. En bra bok som jag har skrivit om här på bloggen.

Trädet och vinrankan av Dola De Jong. Här är tiden strax före andra världskriget i Nederländerna. Boken handlar om de två väninnorna Bea och Erica som flyttar ihop. Bea är attraherad av Erika men det vill hon inte erkänna för sig själv. De lever också i en tid när kärleken mellan två kvinnor anses som en sjukdom. Jag har precis nyligen läst den här boken och rekommenderar den varmt. Det kommer ett inlägg om den så småningom.

Ett så starkt ljus av Lyra Ekström (Lyra Koli). Här befinner vi oss i nutiden. Huvudpersonen är en ung flicka som studerar i Stockholm och som försöker hitta sig själv och kärleken. Det här är också en mycket bra bok och jag länkar till mitt inlägg om den.

Alla temana till Tisdagstrion får vi från Ugglan & Boken. Titta gärna in där för att se vad andra bokbloggare vill tipsa om.

26 kommentarer på “Tisdagstrion – Från regnbågshyllan

  1. Kände inte till de här böckerna, men jag tyckte jag kände igen namnet Lyra Koli. Det visar sig att jag har en annan av hennes böcker oläst i hyllan.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s