Tisdagstrion – Sommartider

Ja nu är det sommar och vad passar bättre som tema än sommartider? Men det var inte helt lätt att komma på tre böcker som passar om jag inte skulle upprepa titlar från föregående år. Efter en del funderande blev det dessa tre.

Den som är störst på min bild, Monsieur Andesmas eftermiddag av Marguerite Duras handlar inte om sommaren, men jag upplever en mycket stark sommarkänsla i den när Herr Andesmas sitter på höjden och väntar och ser ner på byn där det är fest. Den har jag skrivit om så titeln är en länk.

Absint – historien om en blåmes av Niklas Rådström börjar visserligen på våren men det är mycket sommar i den också. Samma här. Titeln är en länk.

Markurells i Wadköping av Hjalmar Bergman läste jag för mycket länge sedan och jag kan inte garantera sommarkänslan i den, men den utspelas i tiden runt studentexamen och den bör äga rum i början av juni. Det är i alla fall en bra bok och en klassiker som handlar om herr Markurell som har kommit upp sig i Wadköping och för honom betyder hans sons studentexamen mycket för hans självkänsla och position i samhället.

Det var mina tre sommartidsböcker. Titta gärna in hos Ugglan & Boken så hittar du flera.

22 kommentarer på “Tisdagstrion – Sommartider

  1. Ja, Markurells i Wadköping har jag ju faktiskt läst… och sett på teater, och som tv-filmatisering. Bra, kul och väldigt somrig. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s