Tisdagstrion – Böcker jag ser fram emot att läsa i höst

Det kommer många intressanta böcker i år och här är tre av dem som jag vill läsa i höst.

Midsommarnattsdrömmar av Bengt Ohlsson kom redan i våras och den borde jag kanske ha läst i juni och inte i höst. Jag står på kö på biblioteket och hoppas att jag får den innan det blir vinter. Midsommarnattsdrömmar ska handla om ett kompisgäng som vi får följa från när de är i 25-årsåldern på 1980-talet upp i vuxenlivet och medelåldern med förälskelser, otroheter och skilsmässor.

Renegater av Klas Östergren. Där får vi återigen möta Henry Morgan, huvudpersonen i Östergrens böcker Gentlemän (1980) och Gangsters (2005). Dessutom ska vi få ta del av Östergrens syn på det som hände i Svenska Akademien 2018. Jag har läst både Gentlemän och Gangsters och vill väldigt gärna läsa också denna.

De vuxnas lögnaktiga liv av Elena Ferrante. Den handlar om Giovanna som är i brytpunkten mellan barn och tonåring. Efter att ha hört sin pappa säga att hon är ful – innan han lämnade familjen – söker hon sig till sin faster som visar henne ett annan värld än det anständiga Neapel uppe på kullarna där hon har vuxit upp. En ny Ferrante är jag alltid intresserad av och jag räknar med en fin upplevelse när jag läser den här boken.

Det var alltså mina tre böcker som jag vill läsa i höst. Det finns fler, många fler som jag vill läsa, men det blev de här tre som fick vara med i min trio. Om du vill få fler tips på höstläsning kan du klicka dig in till Ugglan & Boken. Där hittar du fler bokbloggares tips.

29 kommentarer på “Tisdagstrion – Böcker jag ser fram emot att läsa i höst

 1. Jag har inte läst någon av Östergrens romaner, så har en del att ta igen innan jag kan ge mig på Renegater 🙂 Är lite nyfiken på den där delen i boken som ska handla om Akademin!

  Gilla

 2. Tre författare som jag inte har läst något alls av, men alla tre har vid något tillfälle (eller befinner sig fortfarande) på min nyfiken-på lista.

  Gilla

 3. brukar inte läsa Östergren. men jag vill veta vad han har att säga om Akademien. Bengt Ohlsson försökte jag mig på när den kom ut, men det gick inte speciellt bra. däremot älskade jag hans Gregorius.

  Gilla

 4. Inte läst något av dessa författarnamn. Men ser att du läser Dagermans Tysk höst just nu, den har jag läst, oerhört deprimerande, att det var så hemskt…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s