Tisdagstrion – Illustrerade böcker

Den här tisdagen vill Ugglan & Boken att vi skriver om illustrerade böcker så jag funderade över vilka böcker med illustrationer som jag har läst under min bloggtid och så valde jag ut dessa tre:

Absint – historien om en blåmes av Niklas Rådström. Där finns fina illustrationer, skapade av författarens hustru, Catharina Günther-Rådström. De gör att berättelsen om blåmesen som de tog hand om blir ännu mer levande och personlig.

Dikter av Harriet Löwenhjelm i boken från Litteraturfrämjandet är illustrerad med bilder som författaren själv har gjort. Ett stort plus.

Biografier är inte så sällan illustrerade och det är den här intressanta boken om Katarina Jagellonica av Eva Mattsson, Furstinnan – en biografi om drottning Katarina Jagellonica.

Ja, det blev lite kortfattat om de här tre böckerna men jag har skrivit om dem alla tre på bloggen och om ni klickar på titlarna så kommer ni till mina texter.

Om ni sedan klickar på Ugglan & Boken så kan ni hitta fler illustrerade böcker som andra bokbloggare skriver om.

21 kommentarer på “Tisdagstrion – Illustrerade böcker

  1. Absint har jag läst, den är väldigt söt. De andra två var nya för mig. Ska kolla upp den där om Jagellonica. Kan inte påminna mig att jag någonsin läst något av Löwenhjelm även om namnet är bekant.

    Gillad av 1 person

  2. Katarina Jagellonica kan nog vara en intressant bok. Johan III:s giftermål med henne ledde i förlängningen till krig mellan Sverige och Polen, eller kanske mer korrekt mellan hertig Karls och kung Sigismunds trupper.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s