Projekt skönlitterära Augustpriset

Då är det dags att presentera mitt tredje projekt för i år och det är att se till att jag har läst alla vinnarna av det skönlitterära Augustpriset. Det är åtta vinnare som jag inte har läst och jag påstår inte att jag kommer att ta mig an dem alla i år men nu börjar jag och sedan får jag fortsätta nästa år om det behövs. Det känns i alla fall bra att ha ännu ett läsprojekt.

De skönlitterära Augustprisvinnarna som jag inte har läst är:

 1. Osebol av Marit Kapla, 2019
 2. De kommer att drunkna i sina mödrars tårar av Johannes Anyuru, 2017
 3. Stundande natten av Carl-Henning Wijkmark, 2007
 4. Den vidunderliga kärlekens historia av Carl Johan Vallgren, 2002
 5. Sorgegondolen av Tomas Tranströmer, 1996
 6. Synden av Björn Ranelid, 1994
 7. De sotarna! De sotarna! av Lars Ahlin, 1990
 8. Tecknens rike av Cecilia Lindqvist, 1989

Är det någon mer som vill läsa Augustprisvinnare? Om du inte redan har läst alla förstås.

9 kommentarer på “Projekt skönlitterära Augustpriset

  1. Osebol ser jag fram emot att läsa. Vad gäller läsprojekt så är det så klart olika hur vi vill göra. En del vill inga alls ha och en del har jättemånga. Själv trivs jag med att göra ett sånt här projekt.

   Gilla

  1. Läser jag allihop – på ett eller två eller tre år eller så – då är det ju bra. Kommer något i vägen så jag inte slutför projektet så är det ingen skada skedd. Då har jag ju läst dem som jag har läst.

   Gilla

 1. Jo, jag försöker nog, sakta men säkert, klämma Augustpristagarna – fast jag kör de nominerade också. Jag började när jag insåg att jag hade noll koll på nutida svensk skönlitteratur. Det är nog väldigt många vinnare jag inte har läst, har länge tänkt att jag ska göra en lista för att få överblick. På din lista har jag i alla fall läst 1, 2 och 5. Tecknens rike har jag mest bläddrat i, inte läst ordentligt. Stundande natten ska jag försöka klämma in i år, den står här i hyllan.

  Gilla

  1. Jag håller mig till vinnarna. Det blir hanterbart. Däremot läser jag nominerade från förra året. Har läst Renegater och vill läsa Splendor och novellsamlingen och Carola Hanssons bok.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s