Hett i hyllan #100 – En stamtavla

Jag är en hund som låtsas ha en stamtavla. Min mor och min far låter sig inte härledas till någon entydig grupp. De är så oberäkneliga och flyktiga att jag verkligen får anstränga mig för att hitta några avtryck och riktmärken …

Det läser jag på baksidan till Patrick Modianos självbiografiska bok En stamtavla. Den handlar om hans uppväxt med frånvarande föräldrar. Modern var skådespelerska och fadern sysslade med tvivelaktiga affärer, läser jag vidare på bokens baksida. Patrick Modiano skickades till internatskolor där han inte for väl. Först den dag han blev myndig bröt han med sin far och kunde leva sitt eget liv. Ingen lycklig barndom alltså. Men en bra bok, räknar jag med.

Patrick Modiano fick Nobelpriset i litteratur 2014 och två av böckerna som jag har läst av honom har jag skrivit om här på bloggen, De dunkla butikernas gata och Nätternas gräs.

En stamtavla av Patrick Modiano, Grate 2015. Översättning: Kristoffer Leandoer.

Boken kom första gången ut 2005 i Frankrike.

Hett i hyllan där vi visar upp våra olästa böcker drivs av Bokföring enligt Monika.

10 kommentarer på “Hett i hyllan #100 – En stamtavla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s