Längst bak i min läslista #9-10

Dags att ta en titt längst bak i läslistan igen, och vad hittar vi där?

Vegetarianen av Han Kang. Hon är en sydkoreansk författare och tre av hennes romaner är översatta till svenska. Vegetarianen kom ut på originalspråket 2007. När den hade kommit på engelska 2016 fick den The Man Booker International Prize. Den ska bli spännande att läsa. Jag har inte läst mycket från Sydkorea och Vegetarianen blir det första jag läser av Han Kang.

Sedan har vi Guldsand av Ibrahim al-Koni. Han är Libyens mest berömde författare och han är tuareg. Han är uppvuxen i öknen i en traditionell tuaregisk miljö. Tuaregerna är av tradition nomader. Om jag kan säga att jag inte har läst mycket från Sydkorea kan jag lugnt hävda att jag aldrig har läst något av en författare från Libyen så jag ser fram emot att läsa Guldsand.

Min läslista innehåller för närvarande 297 böcker. Dessutom dyker det då och då upp andra som är intressanta men som inte finns i listan. Det finns alltså en hel del att välja bland, men jag tycker ändå att mitt boklisteprojekt Längst bak i min läslista är fruktbart. Det har hittills givit mig spännande och intressant läsning så jag fortsätter.

4 kommentarer på “Längst bak i min läslista #9-10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s