Tisdagstrion – Guld, silver eller annan metall i titeln

Det har blivit allt vanligare att jag måste ta till böcker som jag inte har läst för att få ihop tre stycken och den första jag ska skriva om idag är just en sådan. Det är Silvervägen av Stina Jackson. Jag har länge tänkt att jag ska läsa den men det har inte blivit av. På Goodreads har jag gjort en lista över spänningslitteratur och tänkt att jag ska plocka ur den när jag får lust att läsa en sådan bok. Men alla andra böcker har pockat på min uppmärksamhet så spänningsböckerna står där de står.

Nu har kanske de flesta av er redan läst Silvervägen, den kom ju 2018. Den är en psykologisk spänningsroman om Lelle vars dotter försvann tre år tidigare och den har fått glasnyckeln. Kanske kan det här ge mig en extra puff så att jag verkligen läser den.

Stål av Silvia Avallone har jag däremot läst. Det är Silvia Avallones debutbok och den kom 2010 i Italien och den är prisbelönt. Romanen handlar om två trettonåriga flickor som bor i ett slitet bostadskomplex i en stad som domineras av ett stort stålverk. Stål kom 2016 på svenska och den finns att köpa som pocket för den som är intresserad. En bok som är värd att läsas. Stål läste jag innan jag började blogga så länken går till Bokus så får ni lite mer information om boken.

Och sist har vi här Yngling på guld – roman om ett brott av Ernst Brunner. Den handlar om en konstkupp då ett litet självporträtt målat av Rembrandt stals från Nationalmuseum i december 2000. Den handlar också om Rembrandt och hans tid och vilka som under åren har ägt målningen. En bra och spännande bok som jag läste innan jag började blogga.

Ja, detta är vad metalltemat från Ugglan & Boken fick mig till att leta fram ur minnet. Jag är säker på att det finns många böcker med metall i titeln och den som vill få tips på fler kan gå till Ugglan & Boken.

30 kommentarer på “Tisdagstrion – Guld, silver eller annan metall i titeln

  1. Visst är den bra, men sånt händer nog oss alla. Samma bok kan ju passa till många teman och när den var bra dyker den lätt upp i hjärnan när man ska fundera ut böcker.

   Gilla

 1. Jag gillade Silvervägen, men har inte läst uppföljaren. Om jag hade varit med i utmaningen skulle den ha varit en av de tre böckerna. Övriga skulle ha varit Fruset guld av Rolf och Cilla Börjlind alt. Ulf Lundell (!) samt Råna är guld av Catharina Ingelman-Sundberg. 😛 (Kanske hjälper nån på traven nu…)

  Gilla

   1. Tack, du är den första som frågar! Det kändes som en rätt sluten grupp som deltog. 😛 Men som du skriver, jag lägger ut mycket ändå. Ibland brukar jag roa mig med att på egen hand, utan att skriva om det, leta efter böckerna i hyllorna där jag sitter och jobbar. 😛

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s