Tisdagstrion – Skolämne i titeln

Det finns säkert många böcker som inte är läroböcker men som har skolämnen i titeln, men jag kunde bara komma på en som jag har läst och det är Binas historia av Maja Lunde. En bra bok där hon använder sig av tre tidsplan, ett bakåt i historien, ett som är nutid och ett är framtid. Titeln är en länk till min text.

Aerodynamik är ett skolämne för blivande ingenjörer och då tänker jag främst på flygingenjörer. Jag som har jobbat på Flygvapenmuseum borde ha läst Aerodynamiska tal av Lotta Lotass, men det har jag inte gjort. Det är en samling texter om flygets barndom som främst ska vara koncentrerade på lusten och den obetvingliga viljan att flyga och därmed utsätta sig för fara. Kanske kan den här tisdagstrion göra att jag läser boken?

Sedan har vi Räknelära av P C Jersild, en satirisk novellsamling som ursprungligen kom 1960. Både min man och jag är övertygade om att vi har haft den, men nu tycks den vara försvunnen. Kanske kommer vi att köpa ett ex? Den finns att köpa som E-bok i nätbokhandeln, men vi vill ha ett fysiskt exemplar så det får bli antikvariskt i så fall.

Om du vill ha fler tips kan du klicka in dig hos. Ugglan & Boken.

24 kommentarer på “Tisdagstrion – Skolämne i titeln

  1. Jaa, vad smart! Historia och alla böcker med ‘historia’ i titeln missade jag totalt. Binas historia var bra – även om mitt läkarjag stegrade sig en smula, ha ha. De andra två kände jag inte till. Får kolla upp.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s