Hett i hyllan #113 – Liten katekes för de ännu vanmäktiga och August Strindbergs lilla katekes för underklassen

En bok som innehåller två böcker och där den ena börjar framifrån och den andra bakifrån och den ena är upp och ner i förhållande till den andra har en särskild beteckning och den kan jag inte komma ihåg. Jag har försökt googla men inte hittat ordet och det retar mig obeskrivligt. Kan någon biblioteks- och bokkunnig hjälpa mig?

Men det var hyllvärmare det här handlar om och Göran Greiders Liten katekes för de ännu vanmäktiga har jag inte läst. Strindbergs Lilla katekes har jag däremot läst i en annan utgåva, men eftersom jag inte har läst Greiders och inte i den här boken alls betraktar jag den som en hyllvärmare. Det är två korta skrifter det handlar om, Greiders är på 19 sidor och Strindbergs på 51. När jag läser Greiders skrift kommer jag nog också att läsa om Strindbergs. Jag räknar alltså med att läsa den här hyllvärmaren. Att den är läsvärd tvivlar jag inte på.

Egentligen kommer Greider och Strindberg i fel ordning på bilden. Jag får nog betrakta Strindberg som bokens framsida för det är där alla uppgifter från förlaget finns.

Liten katekes för underklassen av August Strindberg och Liten katekes för de ännu vanmäktiga av Göran Greider, Karneval bokförlag 2012.

Hett i hyllan drivs av Bokföring enligt Monika.

22 kommentarer på “Hett i hyllan #113 – Liten katekes för de ännu vanmäktiga och August Strindbergs lilla katekes för underklassen

 1. August Strindberg har jag nog egentligen aldrig gillat att läsa, förutom Ett halvt ark papper. Göran Greider… läste en hel del av hans krönikor när han skrev i Metro, men han lät mest bara arg och bitter.

  Så det finns ett speciellt ord för böcker som är två och den ena är upp och ner? Det visste inte jag. Jag har ju en sådan bok 🙂

  Gilla

 2. Har inte läst något av Greider än. Strindberg läste jag och uppskattade tills jag insåg vilken misogyn typ han var. Då tappade jag sugen men din bok låter onekligen intressant!

  Gilla

   1. Visst är det så och självfallet är det viktigare att inte stötta de nu levande kvinnohatarna men det finns så mycket annat så jag väljer ändå bort honom numera.

    Gilla

   2. Det är ju det att han har skrivit så mycket annat. Den här katekesen, till exempel. Men det finns ju så mycket bra litteratur att läsa så vi väljer ju alla bort mängder.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s